17. Okt 2022

Preglej vse novice

Čas za življenje z naturopatinjo Anjo Sterle – delavnice za dušo in telo • 2. delavnica 22.11.2022

Pot do prave sreče, je pot do sebe! Zanjo pa si moramo vzeti čas, mu dodati željo, voljo, potrpežljivost in zaupanje v tistega, ki nam na tej poti zmore priti naproti. Anja Sterle, naturopatinja, floriterapevtka ter inštruktorica dinamične meditacije Kinergy, ki združuje “tai chi”, “qi gong” in druge metode za kultiviranje zdravja in duhovnega napredka, je tista, ki nas bo v prelepem ambientu Botaničnega vrta Sežana povedla skozi zimo – v pomlad ljubezni do sebe. Zatorej drage prijateljice in prijatelji vabljeni, da si vzamete čas zase, čas za svoje življenje!

 

PREDSTAVITEV DELAVNIC:

2. delavnica, 22.11.2022: RAZIŠČI NOTRANJI SVET, NAJDI SVOJ CVET  – 95,00 € / osebo / delavnico

Po uvodnem spoznavanju čudovitega sveta cvetnih esenc in njihovih skoraj čudežnih celostnih učinkov bo sledila poglobitev v naše čustveno in psihično stanje. Na osnovi izpolnjenega vprašalnika bomo prejeli odgovor, katere cvetne esence nas trenutno najbolj podpirajo, za kar bo v umirjenem vzdušju vsak sodeloval pri priprave svoje osebne mešanice, ki jo bo za lastno floriterapevtsko podporo odnesel s seboj tudi domov.

 

3. delavnica, 6.12.2022 & 4. delavnica, 20.12.2022: ZIMSKA MAGIJA • RITUALI ZA NEGO TELESA IN DUŠE*  – 95,00 € / osebo / delavnico

Rituali so zapuščina prednikov, s katerimi so krepili zaupanje v lastne sposobnosti, našli motivacijo ob večjih naporih, se veselili in žalovali. Danes psihologija potrjuje, da ponavljanje določenih aktivnosti • ritualov znižuje občutek tesnobe, dviga samozaupanje ter prispeva še k mnogim drugim pozitivnim rezultatom. Na prvi delavnici bomo spoznali, kako z izbiro ustreznih napitkov in drugih živil, zadostno mero počitka ter nego nasploh pozimi okrepiti svoje fizično telo za njegovo čim boljše delovanje tekom celega leta. Krepko telo je namreč podlaga tudi čustveni in psihični stabilnosti, zato je zima idealen čas za pripravo na prihajajoče leto. S tem namenom bo prva delavnica vključevala tudi vaje za krepitev meridianov • energijskih poti, zato je s seboj potrebno prinesti ležalno podlogo. Na drugi delavnici se bomo vodeno sprehodili v svojo “globino” ter se pripravili na izvedbo 21-dnevnega rituala, s katerim v prednovoletnem in po novoletnem času najbolje izkoristimo naklonjenost Univerzuma. To so magični dnevi, ki jim vladajo posebne energije, katere nas podpirajo k dvigu na višje nivoje za nov cikel, ki prihaja z novim letom. Zdravili bomo svoj dom, fizično telo ter odstranili mentalno in čustveno karmo, s čimer bomo napravili prostor vsemu novemu, kar nam prihaja naproti.

 

5. delavnica, 10.1.2023 & 6. delavnica, 24.1.2023: ETERIČNA DUŠA V STEKLENIČKI*  – 95,00 € / osebo / delavnico

Eterično ali esencialno olje je srž, bistvo, duša rastline in zato za mnoge temelj zdravega življenja. Dišeča pot k zdravju se lahko začne, ko se podučimo o varni uporabi naravnih esenc in se zavemo, da rokujemo z najmočnejšim, mogočnim naravnim sredstvom, katerega napačna uporaba je lahko tudi nevarna. To bo tema prve delavnice, h kateri se bo pridružila tudi psihoaromaterapija, dišeča domača lekarna ter tematika o eteričnih oljih za osebno nego in zdravje. Na drugi delavnici bomo spoznali, kako eterična olja uporabimo v energijski medicini. Potovali bomo skozi energijska telesa čakre in odkrivali, katera eterična olja, vizualizacije in afirmacije nam pomagajo povrniti energijsko ravnovesje. S seboj je potrebno imeti ležalno podlogo. Na obeh srečanjih bomo pripravili dišeče pripravke, ki jih bomo odnesli domov. 

 

7. delavnica, 7.2.2023 & 8. delavnica, 21.2.2023: TEHNIKE ZA NEGO ŽIVLJENJSKE ENERGIJE*  – 95,00 € / osebo / delavnico

Življenjska energija je sila, ki nas poganja in zdravi, energijsko ravnovesje pa pogoj za kreativno in radostno življenje, ki nosi zdrav, izpolnjujoč odnos s seboj in drugimi. Kadar se posvetimo svojemu bistvu, k vsemu pristopamo lahkotnejše, znamo se prepustiti toku življenja, da nas ponese kamor nam je namenjeno. Na prvi delavnici se bomo naučili nekaj najbolj uporabnih in učinkovitih vaj iz Qi gonga, s katerimi negujemo svojo energijo in posledično celostno zdravje, druga delavnica pa bo namenjena spoznavanju akupresure in nekaterih meditacijskih tehnik ter dihalnih vaj. Na drugo delavnico prinesite ležalno podlogo.

 

Vse navedene delavnice bodo potekale od 17.00 do 19.15 v Interpretacijskem centru kraške vegetacije Botaničnega vrta Sežana. 

Cena ob prijavi na vse delavnice vključuje 10 % popust: 684,00 € z DDV (namesto 760,00 €) / Cena za študente in upokojence ne glede na posamezno prijavo ali prijavo na vse delavnice vključuje 15 % popust: 646,00 € z DDV (namesto 760,00 €) oz. 80,75 € z DDV na delavnico (namesto 95,00 €)

Na delavnice se je potrebno prijaviti vsaj dva dni pred posamezno delavnico na info@vrtsezana.si ali preko tel. št. 065 556 846.