07. Mar 2023

Preglej vse novice

Delavnica: Spomladanska nega vrtnic popenjavk

Vabljeni v Botanični vrt Sežana na teoretično-praktično delavnico

SPOMLADANSKA NEGA VRTNIC POPENJAVK s strokovnjakom Matjažem Mastnakom

v soboto, 18.3.2023, od 9. do 12. ure.

Vrtnice, Rože vseh rož, v zadnjih letih spet vzbujajo zasluženo pozornost. Čudovitih barv, oblik in opojnih vonjav lepšajo parke in vrtove po vsem svetu, s svojo žlahtnostjo pa čedalje pogosteje iščejo pot tudi do naših domov. A za svojo lepoto te lepotice terjajo tudi svoje plačilo. Znanje, nego in s tem vedno po malem naš čas. Vse po vrsti brez izjeme, a vendar so prav vrtnice popenjavke tiste, ki še vedno nosijo največ “nejasnosti”. Teoretično-praktična delavnica “Spomladanska nega vrtnic popenjavk” je zato namenjena vsem ljubiteljicam in ljubiteljem, ki se želijo podučiti o njihovi negi za dobro zdravje vrtnic skozi leto. 

VSEBINA TEORETIČNEGA DELA:

Ob koncu zime je treba vrtnice porezati in pognojiti. V uvodnem predavanju bo Matjaž Mastnak pojasnil, kakšno gnojenje je za vrtnice najučinkovitejše in zakaj vrtnice dobro rastejo v okopanih tleh in zakaj hirajo, če vrtnice prekrijemo z neustrezno zastirko. Govora bo o izkušnjah z zastirko in seveda o tem, s katerimi spomladanskimi ukrepi prispevamo k dobremu zdravju vrtnic.

VSEBINA PRAKTIČNEGA DELA:

Ko je govora o obrezovanju vrtnic, je vedno največ nejasnosti glede obrezovanja vrtnic popenjavk, zato se bomo tudi v okviru praktičnega dela posvetili tej skupini vrtnic. Udeleženci bodo pod budnim očesom strokovnjaka imeli tudi možnost samostojnega poskusa, zato je s seboj potrebno prinesti vrtne škarje in rokavice.

CENA DELAVNICE (vključno s  ☕ &  🥐): 29,00 € / osebo 

PRIJAVE (do četrtka, 16.3.2023): info@vrtsezana.si / 065 556 846

Prisrčno vabljeni.