06. Avg 2021

Preglej vse novice

Interpretacijski center fotografsko predstavljen na Savski promenadi v Beogradu

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Beogradu je ob 30. obletnici samostojnosti Slovenije ter ob pričetku predsedovanja Slovenije Evropski uniji, na Savski promenadi v Beogradu, pripravilo fotografsko razstavo “Slovenija i EU ruku podruku” na tematiko osemnajstih izbranih projektov, ki so bili v zadnji finančni perspektivi, s pomočjo evropskih sredstev, realizirani v Republiki Sloveniji.

Razstava priznanega slovenskega fotografa Urbana Štebljaja, ki je bila na ogled do konca julija 2021, je med izbranimi deli prikazovala tudi Interpretacijski center kraške vegetacije Botaničnega vrta Sežana, ki ga je KSP d.d. Sežana z namenom vsebinske nadgradnje vrta uredilo s pomočjo dveh EU projektov, in sicer njegovo notranjost v okviru projekta KRASn`KRŠ, sofinanciranega iz Programa čezmejnega sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Hrvaška 2014-2020, njegovo zunanjost pa v okviru projekta VČERAJ ZA JUTRI, ki sta ga sofinancirala Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Fotografska razstava, ki sta jo 23. junija 2021 otvorila veleposlanik Slovenije Damjan Bergant in pomočnik ministra za evropske integracije Srbije Miroslav Gačević, je bila na ogled do konca julija 2021.

Foto: Arhiv Veleposlaništva Republike Slovenije v Beogradu