10. Okt 2022

Preglej vse novice

Šola izdelovanja unikatnih dekorativnih predmetov – za dušo in popoln notranji dekor tvojega doma • 1. delavnica 26.10.2022

Kako je lepo imeti lep dom! Kraj, kjer se res počutimo doma! Varni, sproščeni in obdani z lepoto. A, če pomislimo dobro, naš dom ni le tam zunaj, temveč tudi v nas samih, zato se “Šola izdelovanja unikatnih dekorativnih predmetov” obrača k ustvarjanju tako dušne kot ambientalne lepote. Da si dovolimo izraziti lastno umetniško plat, ki jo vsak človek premore (tudi tisti, ki tega ne ve) in skoznjo ustvariti unikatne izdelke, ki bodo z dodano vrednostjo osebnostne note zmogli krasiti naš dom.

Skozi 5 navdihujočih srečanj nas bo v prelepem ambientu vrta popeljala Špela Kobal, diplomantka Oddelka za likovno umetnost Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru, katera pri svojem delu nenehno išče navdih v najrazličnejših zvrsteh umetnosti, kot so slikanje, kiparjenje, nenazadnje pa tudi tetoviranje, v katerega vnaša elemente klasične umetnosti, kar sicer ni pogosto.

PREDSTAVITEV DELAVNIC:

1. delavnica, 26.10.2022:  IZDELAVA SLIKE IZ GIPSA – 125,00 € z DDV / osebo

Delavnica izdelave slike iz gipsa vključuje teoretični uvod in predpripravo za izvedbo delavnice, odlikovanje slike na okvir s pripomočki ter poslikavo posušene slike, hkrati pa tudi material kot je gips, lesen okvir, pripomočki za ustvarjanje vzorcev, barve za poslikavo, čopiči ipd.).

2. delavnica, 23.11.2022 (+5. delavnica): IZDELAVA GLINENE VAZE – 155,00 € z DDV / osebo

Delavnica izdelave glinene vaze za suho cvetje ali kot samostojnega dekorativnega elementa, pri čemer bo možno izdelati eno večjo vazo ali dve manjši, vključuje teoretični uvod in predpripravo za izvedbo delavnice, oblikovanje osnovne oblike vaze pod vodstvom mentorice, dodelavo izdelka, pripravo izdelka za sušenje ter material kot je glina, odpadni papir, leseni in kovinski pripomočki za izdelovanje izdelka, lesene nelakirane podlage ipd.).

3. delavnica, 14.12.2022 (+ 5. delavnica): IZDELAVA NAMIZNE GLINENE LUČI – 155,00 € z DDV / osebo 

Delavnica izdelave namizne glinene luči vključuje teoretični uvod in predpripravo za izvedbo delavnice, oblikovanje oblike luči pod vodstvom mentorice, pripravo izdelka za sušenje ter material kot je glina, odpadni papir, leseni in kovinski pripomočki za izdelovanje izdelka, lesene nelakirane podlage ipd.).

4. delavnica, 11.1.2023 (+ 5. delavnica): IZDELAVA SETA kot so npr. SKODELICE, KROŽNIK IPD. – 135,00 € z DDV / osebo

Delavnica izdelava seta, kot so skodelice ali skodelica, krožnik ipd. vključuje uvod v ustvarjanje, začetek dela, mesenje gline, oblikovanje izdelkov, pripravo na sušenje ter material kot je glina, pripomočki za lažje oblikovanje, valjar, lesene letvice, stiropor, modeli za obliko krožnika, lesene nelakirane podlage ipd.).

5. delavnica, 15.2.2023: GLAZIRANJE IZDELKOV 2., 3. & 4. DELAVNICE – vključeno v ceno predhodnih delavnic

5. delavnica je namenjena glaziranju izdelkov, izdelanih na predhodnih treh delavnicah. Vključuje teoretični uvod v glaziranje, pripravo žganih izdelkov, prosto risanje, pisanje in slikanje na izdelke, glaziranje, vključno z materialom kot so svinčniki in barve za poslikave, glazure, voda, ipd..

 

Vse navedene delavnice bodo potekale od 17.00 do 20.00 v Interpretacijskem centru kraške vegetacije Botaničnega vrta Sežana. 

Cena ob prijavi na vse delavnice vključuje 10 % popust: 513,00 € z DDV (namesto 570,00 €) / Cena za študente in upokojence ne glede na posamezno prijavo ali prijavo na vse delavnice vključuje 15 % popust: 484,50 € z DDV (namesto 570,00 €)

Na delavnice se je potrebno prijaviti vsaj en teden pred posamezno delavnico na info@vrtsezana.si ali preko tel. št. 065 556 846.