15. Okt 2019

Preglej vse novice

Vabljeni v Botanični vrt Sežana k ogledu potujoče fotografske razstave KRASn`KRŠ

Komunalno stanovanjsko podjetje d.d. Sežana, upravljavec Botaničnega vrta Sežana ob vili Mirasasso, kot partner slovensko-hrvaškega čezmejnega projekta KRASn`KRŠ, sofinanciranega v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Hrvaška 2014 – 2020, trenutno gosti potujočo fotografsko razstavo na temo »Narava in človekov odnos do kraške dediščine«.

Razstava, ki je pripotovala iz Krka, preko Zagreba in Reke, Parka Škocjanskih jam in Ljubljane, je v Botaničnem vrtu Sežana na ogled vsak dan od ponedeljka do petka med 7. in 16. uro ter ob sobotah in nedeljah med 10. in 16. uro, in sicer predvidoma do sredine novembra 2019.

V vrtu, ki je pred 170. leti nastal po vzoru italijanskih meščanskih vrtov in v katerem domujejo predvsem tujerodne rastlinske vrste, imamo tokrat priložnost predstaviti tudi lepote nežive in žive kraške narave ter posebnosti, ki so posledica večstoletnega človekovega delovanja na kraškem območju Kras-Podgorski kras s Čičarijo-Snežnik-Gorski Kotar-Kvarner.

Razstava je nastala na podlagi fotografskega natečaja, izvedenega v okviru projekta KRASn`KRŠ, h kateremu so pristopili fotografi tako iz Slovenije kot Hrvaške.

Vabljeni k ogledu!