12. Okt 2022

Preglej vse novice

VILA, VRT IN VINO v znamenju MARTINOVANJA NA KRASU – 5. & 12.11.2022

Jesen prinaša okuse dobrot. Na Krasu še posebno. Ko v kleteh diši po mlademu vinu, iz peči po sveže pečenemu kruhu… in na kraški gmajni po njenih divjinkah. A kraška jesen ponuja še drugačno lepoto. Dar umetnosti in kulture, ki ga v Sežani odseva stoletni čas Scaramangajev. Zato se ob prazničnem Martinu v eno doživetje povezujejo Vila, Vrt in Vino…

***

Kaj ponuja doživetje?

VILA, VRT IN VINO, kot 3-urno doživetje, namenjeno posameznikom in manjšim zaključenim skupinam, združuje voden ogled Vile Mirasasso iz leta 1848 s penino dobrodošlice, voden sprehod po njenem Vrtu, rastlinjaku iz leta 1890 in Interpretacijskem centru kraške vegetacije, odkrivanje zanimivosti vinske kleti Vinakras in procesa “od grozdja do vina” ter predstavitev in degustacijo avtohtonih kraških vin in kraških dobrot (4 vin, kraškega pršuta, sira in sveže pečenega kruha).

***

Kdaj in kje se snidemo?

V soboto, 5.11.2022 & soboto, 12.11.2022, ob 10. uri z zbirnim mestom pred vhodom v Vilo Mirasasso (današnjo stavbo Občine Sežana).

***

Cena (vključuje vodene oglede in degustacijo):

23,00 € / odraslo osebo

13,00 € / otroka

Prijava:

Predhodna prijava je obvezna, saj je število mest omejeno. Prijavite se lahko na info@vrtsezana.si ali turizem@vinakras.si.

 

Veseli bomo vaše družbe.