15. Apr 2022

Preglej vse novice

Vzpostavitev blagajniškega sistema za zaračunavanje vstopnine vrta

Spoštovani obiskovalci Botaničnega vrta Sežana ob vili Mirasasso

Z namenom krepitve trajnostnega razvoja Botaničnega vrta Sežana – Vrta ob vili Mirasasso, ki se uvršča med najpomembnejše objekte vrtno-arhitekturne (nepremične kulturne) tvornosti na območju Slovenije, hkrati pa je razglašen tudi za naravno vrednoto državnega pomena ter naravni in kulturni spomenik lokalnega pomena, vas obveščamo, da s 15. aprilom 2022 pričenja delovati blagajniški sistem vrta za zaračunavanje vstopnine individualnim obiskovalcem (v primeru morebitnih začetnih težav z delovanjem sistema vse obiskovalce vljudno naprošamo za razumevanje; v takem primeru nas kontaktirate preko domofona na kartomatu ali stranskem vhodu).

S pomočjo tako vzpostavljene blagajniške točke je obiskovalcem omogočena celovitejša ponudba vrta, saj si je v odpiralnem času možno ogledati zunanje površine, z ubrano krožno potjo po vrtu je možno spoznati njegovo zgodovino, zgodbo o družini Scaramangà ter čas v vrtu po letu 1950 do danes, možno si je ogledati rastlinjak iz leta 1890, poleg tega pa tudi Interpretacijski center kraške vegetacije, v okviru katerega delujeta še kavni kotiček in prodajalna spominkov. Ves čas je v Interpretacijskem centru vrta prisotna tudi oseba za nudenje informacij bodisi o vrtu bodisi o centru in drugi kraški ponudbi, pa tudi za pomoč pri nakupu vstopnic.

S pomočjo tako vzpostavljenega blagajniškega sistema je podaljšan tudi urnik vrta (marca in oktobra od 08.00 do 18.00, aprila do septembra od 08.00 do 19.00, od novembra do februarja od 08.00 do 16.00, 1. januarja, 25. decembra, 1. februarja pa je vrt zaprt).

Nakup dnevnih vstopnic poteka preko kartomata na glavnem vhodu v vrt (med stavbama Občine Sežana in KSP d.d. Sežana), razen za invalidne osebe ter osebe z otroškimi vozički, ki dnevne vstopnice kupijo preko stacionarne blagajne na stranskem vhodu (iz smeri pokopališča Sežana). Tu je možno kupiti tudi letno karto. Na enak način poteka tudi dostop do vrta. Tako za pomoč pri nakupu vstopnic kot dostop do vrta se obiskovalci lahko poslužijo domofona na kartomatu ali tistega na stranskem vhodu ali spodaj navedenih tel. številk.

CENIK DNEVNIH IN LETNIH VSTOPNIC

Cena dnevnih vstopnic Odrasli 6,00 €
Upokojenci, študenti, dijaki 5,00 €
Osnovnošolski otroci

4,00 €

Otroci od dopolnjenega 4. leta 3,00 €
Invalidi z EU kartico ugodnosti 3,00 €
Družinska vstopnica (2 odrasla & do 2 otroka 4-15 let) 12,00 €
Družinska vstopnica (2 odrasla & od 3-5 otrok 4-15 let) 16,00 €
Cena letne vstopnice Letna vstopnica 15,00 €
Prva izdelava letne vstopnice 2,00 €
Dvojnik letne vstopnice 5,00 €
Vse cene vključujejo 9,5 % DDV

Omenjene vstopnice ne veljajo za organizirane skupine, ki štejejo nad 10 oseb in katere si vrt lahko še vedno ogledajo le s hišnim vodnikom v okviru v naprej dogovorjenega vodenega ogleda (izjema so večje družine). V takem primeru obiskovalci poravnajo le voden ogled vrta po ustaljenem ceniku. Dnevne in letne vstopnice prav tako ne veljajo za dogodke, razen, če ni pri posameznem dogodku definirano drugače.

Prav tako vse obiskovalce vljudno naprošamo za spoštovanje vrtnih pravil s ciljem ohranjanja vrtne dediščine ter zagotavljanja dobrega počutja ostalih obiskovalcev.

Veselimo se vašega obiska.